SAVASAVA MENI
DORUČAK
*Služi se do 13h
Jaje na oko 250g
(3 jaja, miks salata, sir, paradajz)
470 din
Hemendeks 320g
(3 jaja zapečena sa šunkom, miks salata, paradajz, sir)
540 din
Bekendeks 320g
(3 jaja zapečena sa slaninicom, miks salata, paradajz, sir)
580 din
Omlet 320g
(Omlet od 3 jaja sa dodatkom po izboru, šunka, kačkavalj, povrće, slaninica, mix salata, paradajz i sir)
550 din
Gibanica 390g
(Hrskava korica, idealna za zimske dane. Služi se uz jogurt)
450 din
Kikiriki zobena kaša 260g
(Kremasta kaša, ukusna a nestvara grižu savesti. Kombinacija kikiriki putera i banane, posuta domaćom granolom)
420 din
Voćna zobena kaša 275g
(Ovsene pahuljice u kombinaciji sa sezonskim voćem, medom i domaćom granolom)
420 din
Kačamak 330g
(Kačamak od belog kukuruznog brašna uz dodatak kajmaka, punomasnog sira i hrskave slaninice)
640 din
Sava doručak 460g
(Dva jaja na oko, stari kravlji sir, kajmak, ajvar, roštilj kobasica, miks salata i paradajz)
820 din



HLADNA PREDJELA
Pršuta 100g
290 din
Goveđa pršuta 100g
290 din
Kulen u kati 100g
290 din
(Ementaler, koziji sir, brie, sir sa tartufima, gorgonzola, orašasti plodovi, med, sezonsko voće)
1500 din
(Kulen u kati, pršuta, goveđa pršuta, ementaler, stari kravlji sir, orašasti plodovi, sezonsko voće, ajvar, kajmak)
2200 din
(Kremasta burata na podlozi od sitno seckanog svežeg i suvog paradajza preliveno uljem od bosiljka)
1450 din
Brusketi sa paštetom od tune 240g
(Hraskavi brusketi sa domaćom paštetom od tune)
610 din
(Sitno seckani juneći biftek, začinjen po tajnom receptu šefa kuhinje sa prepečenim tostom i domaćim puterom)
2300 din
TOPLA PREDJELA
(Pečena paprika punjena starim kravljim sirom i kajmakom na podlozi od salate i tartar sosom)
510 din
Grilovani miročki sir 310g
(Pločice miročkog sira ili sira škripavca grilovane do savršenstva na podlozi od salate i domaćim džemom)
850 din
Brusketi sa pršutom i mocarelom 240g
(Brusketi od domaćeg hleba filovani hrskavom pršutom, paradajzom i zapečeni sa mocarelom)
690 din


SUPE, ČORBE
Teleća čorba 385g
(Domaća čorba od najkvalitetnjih delova mesa, krčkana sa mešavinom povrća, lek i za hladnije dane)
360 din
Domaća supa sa rezancima 385g
(Supa od kokošijeg mesa i povrća, kuvana na laganoj vatri, služi se sa domaćim rezancima)
320 din
ROŠTILJ
Ćevapi 500g
(10 ćevapa na domaćoj lepinji zapečenoj sa kajmakom)
1100 din
Gurmanska 600g
(Pikantna, sočna, pravi izbor za gurmane, služi se na domaćoj lepinji zapečenoj sa mladim kajmakom)
1250 din
Uštipci 580g
(Uštipci od mesa i dodatka paprike, luka, sira, začina na hrskavoj domaćoj lepinji zapečenoj sa mladim kajmakom)
1150 din
Roštilj kobasica 650g
(Pažljivo odabrano meso punjeno na tradicionalni način i blago odimljeno, hrskava kožica i unutrašnjost koja se topi u ustima, služi se uz senf i restovani krompir)
1100 din


SPECIJALITETI OD MESA
Pileća saltinboka 640g
(Piletina rolovana u pršuti, u sosu od suvog paradajza i oraha na hrskavim njokama)
1350 din
Rolovani svinjski file 600g
(Rolovan u slanini, na kremastim njokama sa spanaćem i kuglom kajmaka)
1600 din
Biftek 460g
(Najkvalitetniji deo mesa, pažljivo obrađen i mariniran, služi se uz grilovano povrće)
2600 din
Biftek u ulju 540g
(Marinirani biftek, isečen na tri dela, zapečen na roštilju i završen u aromatizovanom maslinovom ulju koje i dalje crvči kada stigne na Vaš sto)
2600 din
Biftek u biberu 630g
(Biftek uvaljan u mešavinu crvenog, zelenog, crnog i belog bibera, odležao 14 dana, preliven gorgonzola sosom)
2800 din
Jagnjeći kotleti 475g
(Marinirani jagnjeći kotleti sa Peštera, služe se uz krompir zapečen sa kajmakom)
1690 din
Mućkalica sa dimljenim svinjskim fileom 410g
(Tradicionalna mućkalica sa prodimljenim svinjskim fileom i kuglom kajmaka)
1390 din
Dimljena butkica sa mlincima 540g
(Dimljena butkica, sporo kuvana i zatim iscepkana, zapečena sa domaćim mlincima i kačkavaljem)
1250 din
Sava burger 740g
(Zapečena kajzerica sa puterom, miks salata, krastavčići, paradajz, kvalitetno burger meso, čedar sir, karamelizovani luk, hrskava slaninica i burger sos, ide uz pomfrit)
1410 din
BBQ rebarca 800g
(Odležala rebarca u specijalnoj marinadi od tamnog piva, sporo pečena dok meso ne spada sa kostiju a zatim premazana BBQ sosom i zapečena dok ne dobiju hrskavu koricu. Služi se uz restovani krompir)
1650 din
DODACI
Restovani krompir 225g
(Bareni krompir propržen sa lukom, slaninicom i paprikom)
280 din
Grilovano povrće 250g
(Tikvice, patlidžan, šampinjoni, paprika šilja i crveni luk )
450 din
Krompir ispod sača 200g
(Pitati konobara da li je dostupno)
220 din
Pomfrit 150g
(Porcija pomfrita)
250 din
Krompir sa kajmakom 275g
(Zapečena polovica krompira sa kajmakom i vlašcem)
345 din
Pavlaka 50g
(Kugla pavlake)
50 din
Stari kravlji sir 120g
180 din
Ajvar 80g
(Domaći ajvar od sepkane paprike)
270 din
Kajmak 50g
(Kugla mladog kajmaka)
150 din
Korpa domaćih peciva 250g
(Štapići, đevrek, hlebčići sa sirom)
290 din
Domaća lepinja 120g
150 din


RIBA
(Fileti pastrmke sa Perućca, odimljeni na bukovom drvetu a zatim grilovani na roštilju. Služi se uz grilovano povrće i marinadu od belog luka.)
1610 din
DEČIJI MENI
(Hrskavi štapići od piletine, uvaljani u kornfleks, služe se uz tartar sos i pomfrit)
750 din
(Pet ćevapa, pomfrit, kečap)
690 din
(Pizza testo filovano pelatom, kačkavaljem, šunkom i pečurkama)
790 din


DEZERTI
Tufahije 250g
470 din
Cimet rolnice 250g
470 din
Tri colore 250g
470 din
Kolač sa makom 250g
470 din
Pita dana 250g
470 din
„One cannot think well, love well, sleep well, if not has not dined well.“
Virginia Woolf
